هدف از اين وبلاگ ايجاد انگيزه،صحيح زندگي كردن براي جوانان با اميد ها و آرزوهاي خود مي باشد.
++++++++++++++++++++
هر كجا زندگي باشد،اميد هم هست..
++++++++++++++++++++
ثروتمندی از ذهن شروع می شود..
++++++++++++++++++++
زشت ترين آدم با اخلاق خوبش زيباست..
++++++++++++++++++++
راستش را بگو اول به خودت بعد به دیگران..
   

مغز پرخاصيت گردو
چهارشنبه ۲۱ مهر ۱۳۸۹ ساعت 18:3 | | نوشته ‌شده به دست روانشناسی مدرن | ( )
اين‌روزها در شهرهايي كه درخت گردو در آن به عمل مي‌آيد، فصل تكاندن و جمع‌آوري محصول است. گردو يكي از مغزهاي پرچرب و سرشار از ويتامين‌هاي E، B، A و املاحي چون آهن، مس، فسفر، روي، منگنز و منيزيم است. فسفر موجود در مغز گردو با ماهي و تخم‌مرغ قابل قياس است و مس موجود در آن به جذب آهن و رفع كم‌خوني و ضعف كمك مي‌كند. منيزيم و ويتامين B موجود در مغز گردو به آرامش اعصاب كمك كرده و موجب خوابي مطلوب مي‌شود. روي آن نيز مي‌تواند قدرت جذب ويتامين غذاهايي را كه همراه گردو خورده مي‌شود، افزايش دهد. گردو به تنظيم قندخون كمك مي‌كند و مصرف متعادل آن براي افراد مبتلا به ديابت منعي ندارد.

اما اين سوال مطرح است، آيا گردو به عنوان يك مغز پرچرب مي‌تواند بر چربي و كلسترول خون تاثير گذارد؟ در جواب بايد گفت: بله تاثير دارد، ولي تاثيري مفيد و مثبت. گردو يكي از داروهاي بسيار خوب براي پايين آوردن كلسترول خون است. گردو به دليل دارا بودن اسيدهاي چرب امگا 3 و فيتوسترول از طريق افزايش سطح HDL (كلسترول خوب) و كاهش سطح LDL (كلسترول بد) موجب كاهش سطح تري‌گليسريد و كلسترول خون و كاهش تشكيلات رسوبات چربي در جدار سرخرگ‌ها شده و از خطرات و حملات قلبي و التهاب مي‌كاهد. در حقيقت گردو در مقايسه با ساير مغزها براي قلب مفيدتر است. البته فندق و مغز بادام نيز تا حدي كلسترول را پايين مي‌آورند ولي نه به اندازه مغز گردو و نه با سرعت عمل آن. تحقيقات نشان مي‌دهد، اگر فردي روزانه با غذاي معمولي خود بويژه با صبحانه 45 گرم يا 3 عدد گردو مصرف كند به شرط اين كه كالري دريافتي‌اش افزايش پيدا نكند، سبب كاهش بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي و كلسترول مي‌شود بنابراين اگر به سلامت خود و فرزندانتان علاقه داريد هميشه در وعده صبحانه از نان و پنير و گردو استفاده كنيد و براي ميان‌وعده دانش‌آموز خود در مدرسه ساندويج پنير و گردو همراهم مقداري سبزي تهيه كنيد.

گردوه علاوه بر كاهش چربي به كاهش تجمع مواد زيانبار اكسيدكننده كه پس از صرف غذاهاي پرچرب در بدن توليد مي‌شوند نيز كمك كرده و از آسيب سلول‌ها و تسريع پديده پيرشدن سلولي و همچنين بروز سرطان‌ها به ميزان قابل توجهي مي‌كاهد. از سوي ديگر اين مغز پرچرب مي‌تواند موجب انبساط و انعطاف‌پذيري رگ‌ها شده و از افزايش فشارخون جلوگيري كند.

توصيه‌ها:

1ـ در100 گرم گردو 140 كالري، در 100 گرم مغز گردو 625 كالري و در يك عدد آن 30 كالري انرژي نهفته است. بنابراين در خوردن مغزهاي چرب گياهي به دليل كالري بالا و اثري كه در چاقي و ازدياد وزن دارند، نبايد افراط كرد.

2ـ مغز گردو به دليل طبع گرم و داشتن روغن غيراشباع در شرايط نامساعد خيلي زود تند شده و زياده‌روي در خوردن آن مي‌تواند باعث ايجاد التهاب و بروز جوش‌هايي در داخل دهان شود. به اين جهت هميشه پس از خوردن مغز گردو دهان را با آب بشوييد يا يك ميوه ترش مصرف كنيد.

3ـ زياده‌روي در مصرف مغز كهنه گردو كه رنگ آن برگشته و تند شده و دانه‌هاي ريز سفيدرنگي روي آن پديدار شده به دليل ترشح توكسين، سمي و خطرناك است.

توجه: در هواي سرد بدن خود را با خوردن مغز گردو گرم كنيد و براي تجديد قواي جواني، تقويت معده و پيشگيري از سرماخوردگي آن را همراه انجير، كشمش يا عسل ميل كنيد.



:: موضوعات مرتبط: پزشکی و سلامت