كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: زنان باردار به 15 گرم پروتئين و زنان شيرده به 20 گرم پروتئين در روز نيازمندند.
پريسا ترابي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس افزود: در دوران بارداري سوخت و ساز كل پروتئين بدن افزايش پيدا ميكند.
وي گفت: مقداري از پروتئين صرف رشد و نمو جنين، تشكيل جفت، خون، مايع آمنيوتيك و حفظ بافتهاي بدن مادر در اين دوران ميشود.
كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: ميزان پروتئين مورد نياز در
دوران بارداري روزانه 15 گرم و در دوران شيردهي 20 گرم بيش از مقادير
توصيه شده براي زنان قبل از بارداري است و در بارداريهاي چند قلو نياز به
پروتئين بيش از اين مقدار است.
ترابي گفت: نقش اصلي كربوهيدراتها تأمين انرژي براي سلولهاي بدن به ويژه
مغز، سيستم عصبي، گلبولهاي قرمز و سفيد خون است و در بارداري جنين از
گلوكز به عنوان منبع اصلي انرژي استفاده ميكند.
وي افزود: چربي منبع بزرگ انرژي براي بدن است و به جذب ويتامينهاي محلول
در چربي و كاروتنوئيدها كمك ميكند. همچنين در مغز در حال تكامل جنين و
شيرخوار به مقدار زياد ماده اوليه اسيد چرب امگا3 تجمع پيدا ميكند.